Nyheter

Snart bygglovsansökan

Det har jobbats intensivt med alla utredningar som skall till för att få ihop en komplett bygglovsansökan. Snart är vi där och då har projektet kommit en rejäl sträcka. I våras beviljades vi ett statligt stöd som var vikt för konsultkostnader i projekteringsfasen. Vi fick 400.000 kr att använda under ett år. Totalt beräknas hela bygget kosta runt 25 miljoner när det står färdigt.

Den här sidan har uppdaterats.

En del tidsaspekter har justerats eftersom det blivit förseningar innan området Sege Park kunde på börjas. Nu är arbetet igång sedan i vintras. Det rivs gamla skyddsrum, nya ledningar läggs ned, några gamla byggnader rivs.

Överlåtelsen (köpet) av hus nummer 7 från Malmö Stad till kollektivet kommer att ske under våren 2021. Sedan vidtar byggnadsfasen som beräknas pågå under ett år. Vi hoppas på inflyttning tidigt 2022 varefter lägenheter blir klara.

Sidan; ”Frågor o Svar”, har förtydligats med mera information om hur processen går till, hur vi jobbar tillsammans och hur vi finansierar projektet.

En länk till föreningens stadgar finns nu på sin sida.

En länk till föreningens hela vision finns sin sida.

I första hand bygger vi bostadsrätter och gemensamma utrymmen. Så småningom när huset står klart kommer det även att finnas några hyreslägenheter och student/ hyresrum.

Huset fullt!

Nu är vi glada för att vi funnit många fantastiska nya medlemmar och kollektivvänner som vill bo med oss i både bostadsrätterna och hyresrätterna. Nu hoppas vi på att vi hinner klart så att vi kan flytta in snart! =)

Hej alla kollektivhusintresserade!

Vi är så glada att så många har skickat in intresseanmälan för våra hyresobjekt. Snart kommer vi lägga upp vad den exakta hyran kommer att bli (kolla upp det i intresseformuläret!) och senare i höst hör vi av oss angående visning av huset och intervju till er som blir aktuella. Om någon av er skickat in anmälan men inte fått besked på att den kommit fram så vore det jättebra om ni skickade in en anmälan igen, för säkerhets skull. Det vore ju väldigt tråkigt om vi missar någon. Ha det gott!

Tack för visat intresse nu är intagningsprocessen avslutad för den här gången!

Vi är så glada att det är så många som visat intresse för att bo i Röda oasen! Tyvärr är ju huset inte stort nog att rymma oss alla, tvärtom är det få lediga lägenheter, och de flesta som sökt har tyvärr inte fått erbjudande om plats.

Men vi vill passa på att säga att vi märker av ett intresse både hos andra byggherrar och kommunen att stötta byggemenskaper och initiativ till kollektivhus. Kanske är det någon eller några som vill dra igång en egen process? Hör av er isåfall! Annars finns ju också föreningen KIM (kollektivhus i malmö) så håll koll på dem.

Träff för intresserade 11 Augusti

Här är uppdaterade ritningar som också visare vilka lägenheter som är reserverade samt hur stora de olika lägenheterna är i BRA, BRuks Area. Här kan ni läsa mer om olika sätt att räkna area i hus och vad som ingår. Vi kommer att ha ritningar på papper också.Här är vår skiss för upplägg för dagen:

14.10 Hej & välkomna

Presentationsrunda med fråga

Program och praktiskt

Infopunkt om husprocessen

Rundvandring

Fika & tankesmedja på papper

  • Tankar om utegården
  • Tankar om gemensamma utrymmen i källaren
  • Det som är viktigast för mig i ett kollektivhus

Infopunkt om områdesnivå

Vad händer sen? – tidsplan, medlemskap osv

Frågestund

16.55 17.00 Avslutning


Det skall bli kul att träffa er alla ca 50 personer(!) som anmält sig för idag!
Obs att träffen är för er som har fyllt i intresseanmälan, och som redan är lite insatta i vad vi håller på med.

Planritningar – första utkast

Här är de ritningar som vi har tagit fram i samarbete med det arkitektkontor som vi samarbetar med – Testbed Studio. Vi kommer att fortsätta fila på dem under hösten men de stora dragen är nu satta, även om de gemensamma utrymmena är väldigt skissartade eftersom vi vill rita dem när gruppen är större. Här är en länk till ritningarna i PDF.

Vi är så glada för alla intresseanmälningar vi fått. Så spännande att läsa och tänka att några av oss kommer bo tillsammans!

Ni som har gjort intresseanmälan har fått inbjudan till vår träff den 11 augusti, då vi samlas vid huset på Sege park (all info står i ert mejl). Glöm inte att tacka ja till den, så vi vet vilka som kommer 🍓🥐!

Vill du bo i Röda oasen men kanske inte fyllt i vår intresseanmälan än? Gör det nu, den är öppen augusti ut!