Nyheter

Tack för visat intresse nu är intagningsprocessen avslutad för den här gången!

Vi är så glada att det är så många som visat intresse för att bo i Röda oasen! Tyvärr är ju huset inte stort nog att rymma oss alla, tvärtom är det få lediga lägenheter, och de flesta som sökt har tyvärr inte fått erbjudande om plats.

Men vi vill passa på att säga att vi märker av ett intresse både hos andra byggherrar och kommunen att stötta byggemenskaper och initiativ till kollektivhus. Kanske är det någon eller några som vill dra igång en egen process? Hör av er isåfall! Annars finns ju också föreningen KIM (kollektivhus i malmö) så håll koll på dem.

Träff för intresserade 11 Augusti

Här är uppdaterade ritningar som också visare vilka lägenheter som är reserverade samt hur stora de olika lägenheterna är i BRA, BRuks Area. Här kan ni läsa mer om olika sätt att räkna area i hus och vad som ingår. Vi kommer att ha ritningar på papper också.Här är vår skiss för upplägg för dagen:

14.10 Hej & välkomna

Presentationsrunda med fråga

Program och praktiskt

Infopunkt om husprocessen

Rundvandring

Fika & tankesmedja på papper

  • Tankar om utegården
  • Tankar om gemensamma utrymmen i källaren
  • Det som är viktigast för mig i ett kollektivhus

Infopunkt om områdesnivå

Vad händer sen? – tidsplan, medlemskap osv

Frågestund

16.55 17.00 Avslutning


Det skall bli kul att träffa er alla ca 50 personer(!) som anmält sig för idag!
Obs att träffen är för er som har fyllt i intresseanmälan, och som redan är lite insatta i vad vi håller på med.

Planritningar – första utkast

Här är de ritningar som vi har tagit fram i samarbete med det arkitektkontor som vi samarbetar med – Testbed Studio. Vi kommer att fortsätta fila på dem under hösten men de stora dragen är nu satta, även om de gemensamma utrymmena är väldigt skissartade eftersom vi vill rita dem när gruppen är större. Här är en länk till ritningarna i PDF.

Vi är så glada för alla intresseanmälningar vi fått. Så spännande att läsa och tänka att några av oss kommer bo tillsammans!

Ni som har gjort intresseanmälan har fått inbjudan till vår träff den 11 augusti, då vi samlas vid huset på Sege park (all info står i ert mejl). Glöm inte att tacka ja till den, så vi vet vilka som kommer 🍓🥐!

Vill du bo i Röda oasen men kanske inte fyllt i vår intresseanmälan än? Gör det nu, den är öppen augusti ut!