Snart bygglovsansökan

Det har jobbats intensivt med alla utredningar som skall till för att få ihop en komplett bygglovsansökan. Snart är vi där och då har projektet kommit en rejäl sträcka. I våras beviljades vi ett statligt stöd som var vikt för konsultkostnader i projekteringsfasen. Vi fick 400.000 kr att använda under ett år. Totalt beräknas hela bygget kosta runt 25 miljoner när det står färdigt.

Den här sidan har uppdaterats.

En del tidsaspekter har justerats eftersom det blivit förseningar innan området Sege Park kunde på börjas. Nu är arbetet igång sedan i vintras. Det rivs gamla skyddsrum, nya ledningar läggs ned, några gamla byggnader rivs.

Överlåtelsen (köpet) av hus nummer 7 från Malmö Stad till kollektivet kommer att ske under våren 2021. Sedan vidtar byggnadsfasen som beräknas pågå under ett år. Vi hoppas på inflyttning tidigt 2022 varefter lägenheter blir klara.

Sidan; ”Frågor o Svar”, har förtydligats med mera information om hur processen går till, hur vi jobbar tillsammans och hur vi finansierar projektet.

En länk till föreningens stadgar finns nu på sin sida.

En länk till föreningens hela vision finns sin sida.

I första hand bygger vi bostadsrätter och gemensamma utrymmen. Så småningom när huset står klart kommer det även att finnas några hyreslägenheter och student/ hyresrum.

En reaktion till “Snart bygglovsansökan”

  1. HURRA för er alla som kämpar vidare. Jag önskar er alla STORT LYCKA TILL och en MASSA ENERGI till genomförandet. Någon gång kommer jag och. hälsar på.
    Hälsar er alla
    Greta-Stina Engelbert

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s